Voorbereiding challenge 2015 Rotterdam Vlissingen Londen

Ter voorbereiding op deze monstertocht was een aantal teams al in de zomer van 2013 gestart met de training onder het beproefde mariniersmotto "train as you fight". Hoewel sloeproeien niet tot de dagelijkse activiteiten behoort, combineert het traditie met kracht, doorzettingsvermogen en teamwork en dit allemaal volgens de kernwaarden "verbondenheid, kracht en toewijding".

Verspreid over heel Nederland zijn teams van Dutch Marines Rowing Challenge fanatiek aan het trainen om de 350 kilometer van Rotterdam via Vlissingen naar Londen tot een goed einde te brengen. Een van de teams gaf – met minimale voorbereiding - tijdens de bekende sloeproeirace Muiden-Pampus-Muiden al het nakijken aan een groot aantal andere deelnemers.

Om goed beslagen ten ijs te komen, staan in 2014 en 2015 nog andere races op het programma. Zo wilden we een onvergetelijke indruk achterlaten op de wedstrijdkalender van de Federatie Sloeproeien Nederland en staan evenementen op het programma als de HT-race, Crazy River Race op de Wolga (145 km), de Ocean to City Race Cork (Ierland) en de slag om Gent. Ten slotte was een van onze teams de eer te beurt gevallen om de sloep te roeien waarmee op 30 november 2013 werd herdacht dat de Prins van Oranje 200 jaar geleden voet aan wal zette in Scheveningen.

© 2022 Dutch Marines Rowing Challenge