DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Over Dutch Marines Rowing Challenge

De Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC)

De Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) is in 2015 opgericht om in het kader van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers (10 december 1665) een monstertocht van 350 km te roeien van Rotterdam naar Londen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat dit een éénmalige challenge zou zijn en zouden de 7 sloepen verkocht worden. Het geld zou gedoneerd worden aan een goed doel. Maar het bleek dat er (oud) mariniers met een mentale belasting meeroeiden die kracht haalden uit het roeien met gelijk gestemden. Ze voelden de verbondenheid die ze in de burgermaatschappij misten. Het onstaan van de DMRC was een feit. Roeien voor en door buddies!

 

Generaal Jan Hut is de nieuwe beschermheer

Op 3 november 2022 werd Brigade Generaal Jan Hut de nieuwe Beschermheer van roeivereniging Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC). Generaal Hut bekleedt op dit moment de functie van directeur operaties van het Commando der Zee Strijd Krachten (CZSK). Daarnaast is hij tevens commandant van het Korps Mariniers.

Lees verder >

Roeien met buddies en voor buddies

Op vijf lokaties zijn de sloepen van de DMRC te vinden. Rotterdam, Almere, Culemborg, Roermond en IJsselmuiden.

Elke 2 jaar een challenge voor een goed doel

De DMRC probeert om elke 2 jaar een challenge te roeien om geld op te halen voor bijvoorbeeld een hulphond. Dit alles in samenwerking met de Stichting Help Ze Thuiskomen.

Ondertussen staat de DMRC open voor roeien met alle geüniformeerde beroepen, zoals politie, landmacht, ambulance personeel, etc. Gebleken is dat het roeien in teamverband een positief effect heeft op de mentale gezondheid.

Wij zien jullie graag verschijnen op één van onze lokaties.

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.