Over Dutch Marines Rowing Challenge

De Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC)

De Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) is in 2015 opgericht om in het kader van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers (10 december 1665) een monstertocht van 350 km te roeien van Rotterdam naar Londen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat dit een éénmalige challenge zou zijn en zouden de 7 sloepen verkocht worden. Het geld zou gedoneerd worden aan een goed doel. Maar het bleek dat er (oud) mariniers met een mentale belasting meeroeiden die kracht haalden uit het roeien met gelijk gestemden. Ze voelden de verbondenheid die ze in de burgermaatschappij misten. Het onstaan van de DMRC was een feit. Roeien voor en door buddies!

 

Roeien met buddies en voor buddies

Op vijf lokaties zijn de sloepen van de DMRC te vinden. Rotterdam, Almere, Culemborg, Roermond en IJsselmuiden.

Elke 2 jaar een challenge voor een goed doel

De DMRC probeert om elke 2 jaar een challenge te roeien om geld op te halen voor bijvoorbeeld een hulphond. Dit alles in samenwerking met de Stichting Help Ze Thuiskomen.

Ondertussen staat de DMRC open voor roeien met alle geüniformeerde beroepen, zoals politie, landmacht, ambulance personeel, etc. Gebleken is dat het roeien in teamverband een positief effect heeft op de mentale gezondheid.

Wij zien jullie graag verschijnen op één van onze lokaties.

Verbondenheid, kracht en toewijding