DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Donateur Aviko

Aviko is donateur van de Dutch Marines Rowing Challenge.

Iedereen kent Aviko van de frites maar Aviko doet nog veel meer !

Aardappelboeren rondom Keppel
In 1962 is Aviko opgericht in een oude zuivelfabriek in Hoog-Keppel door enkele aardappelboeren. Ze zijn daar gestart met de productie van voorgebakken frites, omdat ze hiermee waarde wilden toevoegen aan de aardappelen die ze zelf verbouwden. Tot de dag van vandaag is dat nog steeds de missie van Aviko: “Creating value from potatoes”.

In het eerste jaar in Hoog-Keppel heeft de fabriek ongeveer 360 ton aardappelen verwerkt. In 1975 betrok Aviko een leegstaand pand in Steenderen en nog steeds is de hoofdvestiging van de Aviko-groep in Steenderen gevestigd. Maar in de naam AVIKO = “Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken” zullen de wortels altijd zichtbaar zijn.

Aviko vandaag de dag

Sinds 2002 is Aviko 100% onderdeel van Royal Cosun. Aviko is het tweede grootste aardappelverwerkende bedrijf in Europa en het vierde wereldwijd. Verder is Aviko de grootste producent van gekoelde frites ter wereld. Momenteel werken er zo’n 1.600 mensen bij Aviko en verwerken onze productiebedrijven samen zo’n 1,7 miljoen ton aardappelen per jaar. Inmiddels telt de Aviko-groep ca. 20 dochterondernemingen verspreid over de wereld.

Ontwikkeling Aviko assortiment
De eerste 10 jaar bestond het assortiment van Aviko uit verse frites, maar vanaf 1973 waren we ook in staat om diepgevroren frites te maken, waarmee de verder gelegen Europese markten ook open lagen voor Aviko. Met onze eerste productinnovatie kwamen we in 1974: Rösti, grof geraspte aardappel. En in 1978 werd verder gebouwd aan het A-merk Aviko door voor het eerst met TV-reclame te komen. Een volgende belangrijke productgroep voor Aviko zijn de Aardappelschotels, welke zijn geïntroduceerd in 1991.

In de afgelopen 10 jaar heeft Aviko twee grote introducties gedaan binnen de frites-markt om ook hier waarde te blijven toevoegen. We hebben Frideaal Frites en SuperCrunch Frites geïntroduceerd. Frideaal Frites bevat maximaal 1,5% verzadigd vet, maar is wel 100% lekker. En SuperCrunch is de krokantste frites van Nederland, omdat ze niet alleen direct uit de friteuse of oven krokant zijn, maar ook omdat ze lekker lang krokant blijven.

Aviko heeft in alle Nederlandse supermarkten een uitgebreid assortiment beschikbaar, te vinden in zowel de diepvries als het koelschap. Naast frites, rösti en aardappelspecialiteiten hebben we ons assortiment in 2008 verder uitgebreid met een eerste stap in het aanbod van maaltijden: Maaltijdpannetje, een heerlijk kant-en-klare maaltijd, volgens de richtlijnen Goede Voeding. In 2012 kwam daar de introductie van Kokkerellen bij: een heerlijk vers en makkelijk pakket met daarin aardappelen, groenten, marinade en kruiden. Deze zijn al voorgesneden dus kun je thuis meteen verassen met een heerlijk verse maaltijd.

Voor meer informatie over Aviko ga naar www.aviko.nl

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.