DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Den Helder – Wilhelmshaven 2017

In 2015 roeiden de roeiers en stuurlieden DMRC van Rotterdam via Vlissingen naar Londen. Een monstertocht van 350 km met als doel roeien voor buddy’s in nood.

Deze unieke Challenge bleek geen eenmalig avontuur. Onder de roeiers, stuurlieden en vrijwilligers, oud-mariniers die het roeien en de DMRC keihard nodig hebben omdat ze dit jaren gemist hebben. Het is de kwetsbare groep waar DMRC 24/7 voor klaar staat en voor roeit.

“Een marinier die valt die laat je niet liggen, die help je overeind!”

Een uitspraak van een commandant van de mariniers die ook na vele jaren nog steeds staat als een huis. Mariniers zorgen voor elkaar, ook als de diensttijd al voorbij is.

Mariniers strijden al meer dan 350 jaar voor onze vrijheid, ons land en beschermen onze koopvaardij. Tevens voeren ze, ten behoeve van de gemeenschap vredesmissies uit over de hele wereld. Vaak wordt er geopereerd in het hoogste geweldsspectrum en daarbij raken sommigen van ons lichamelijk of psychisch beschadigd. Zij hebben de rest van hun leven te kampen met ernstige geestelijke- en lichamelijke trauma’s.

Leave No Man Behind

Binnen deze groep Veteranen is een aantal mensen die extra hulp nodig heeft om te kunnen functioneren in de maatschappij én om hun ‘gewone leven’ weer te kunnen oppakken. Mariniers zorgen voor elkaar, zowel tijdens als na hun actieve diensttijd. We will leave no man behind.

Verbondenheid-Kracht-Toewijding

Na de historische roei Challenge van 2015 naar Londen, staat de volgende uitdaging op het programma. In juni 2017 gaan we ruim 300 kilometer roeien van Den Helder naar Wilhelmshaven in Duitsland. Een gevecht tegen de elementen, de getijden en onszelf. Onze kernwaarden staan hierbij voorop: verbondenheid-kracht en toewijding. Deze Challenge is een fundraiser om de vele buddy’s in nood daadwerkelijk de hulp te kunnen bieden die ze nodig hebben. Roeien om geld in te zamelen, roeien om als unieke groep deze zware prestatie te volbrengen. Voor velen is het roeien een doel en een uitdaging. Maar het is ook helend voor hen die dagelijks een strijd tegen de nog voortdurende oorlog in hoofd en lijf moeten leveren.

Wilhelmshaven wordt zwaarder dan naar Londen

De nieuwe Challenge wordt fysiek en mentaal aanzienlijk zwaarder dan het avontuur naar Londen. Met name het getij, de plots veranderende weersomstandigheden, weinig schuilmogelijkheden en het feit dat DMRC volledig self-supporting is maakt deze Challenge een stuk pittiger. Inmiddels is de commissie Challenge druk bezig met het in kaart brengen van alle denkbare scenario’s, routes, onderkomens en alle logistieke en facilitaire benodigdheden. Een flinke klus die elke maand weer een stapje dichterbij het vertrekpunt komt. Als de route en de bijzonderheden hieromtrent bekend en definitief zijn, zullen wij deze bekend maken.

Wilt u ons helpen?

Alle hulp is welkom. Of het nou een kleine of grote donatie is of een mooi sponsor bod. De Challenge kost geld maar brengt ook veel geld op. Voor bedrijven, instellingen, organisaties en particulieren een uitgelezen kans om de bedrijfsnaam op een unieke maar ook maatschappelijk betrokken manier in beeld te brengen. Ook nu heeft DMRC alweer de aandacht van de lokale en landelijke media. Facebook en Twitter vormen een structureel nieuwskanaal voor DMRC met een bereik van vele tienduizenden mensen. De documentaire van Omroep Max en RTV Rijnmond bereikten vorig jaar meer dan 1,5 miljoen huiskamers!   

Roeien voor buddy’s in nood

Het roeien is voor veel oud mariniers al helend. Het samen zijn, oude maten weer zien, de humor, de fysieke inspanning en het “stompen” is geheel des mariniers. Maar vooral het feit dat de oud mariniers onder elkaar zijn geeft velen weer een goed gevoel en stimuleert het proces van heling. DMRC biedt een thuiskomen voor hen die dat zo hard nodig hebben.

Met zeven trainingslocaties in Nederland is er voor iedere oud- of actief dienende marinier die nog wil aanhaken, een mogelijkheid om te trainen. Het doel is en blijft roeien voor- en met buddy’s in nood.  

Uw steun is daarbij van zeer groot belang! Help ons zodat DMRC in staat is om deze oud-mariniers de juiste hulp te bieden.

Lees verder: “Het verhaal” over de challenge van 2015, de tocht van Rotterdam-Vlissingen-Londen

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.