DMRC Dutch Marines Rowing Challenge
regetta Rotterdam DMRC

14 mei 1940 om 13:30 uur vlogen 90 Duitse Heinkel bommenwerpers over Rotterdam. Even later stond het centrum van Rotterdam in brand. Vele doden en gewonden als gevolg. Het hart werd uit de stad gerukt. Op de Maasbruggen werd toen al enkele dagen hard gevochten. Een kleine eenheid mariniers verhinderde dat de Duitse soldaten vanuit Zuid konden oprukken.
Mariniers die later door diezelfde Duitsers met respect ‘De Zwarte Duivels’ werden genoemd.

Ruim zestig roeiers en stuurlieden met zeven sloepen van de Dutch Marines Rowing Challenge roeien een sloeproeiwedstrijd over een afstand van 16.65 km. Diverse bevriende sloeproei-verenigingen zijn aangehaakt. Een geweldig sportief evenement om het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 in herinnering te houden.

“Vrijheid is niet vanzelfsprekend”

Wij leven in vrijheid maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Oorlog en conflicten zijn wereldwijd helaas nog steeds orde van de dag. Veel van de oud-mariniers zijn zelf veteraan en hebben een bijdrage geleverd aan vrede tijdens een van de vele vredes-hulp- of oorlogsmissies waar het Korps Mariniers werd uitgezonden.
Burgemeester Aboutaleb geeft startsein De Memorial Regatta Rotterdam start nadat burgemeester Aboutaleb het startsein heeft gegeven. Daarna zal de sloepenvloot de 16.65 kilometer afleggen via de Oude en Nieuwe Maas. Toezicht en begeleiding over de drukke vaarroute vindt plaats door Rijkswaterstaat, Port of Rotterdam en de politie te water.
Meet the Marines
Wij nodigen iedereen uit om ons aan te moedigen en om na afloop met roeiers, stuurlieden en vrijwilligers van DMRC in gesprek te gaan. We zien je graag op zaterdag 14 mei in Rotterdam
Programma:
– 08:00: Meet en Greet’ in Mariniersmuseum (koffie/thee);
– 08:30: Palaver voor de stuurlieden;
– 09:15: Toespraak Burgermeester Aboutaleb;
– 09:20: Start eerste sloep;
– 09:45: Start laatste sloep;
– 11:30: Laatste sloep over finish;
– 11:30: ‘Meet en Greet’ in MOOII;
– 12:15: Broodje mariniers uitgedeeld;
– 13:00: Gelegenheid belangstellenden voor sobere herdenking (beeld Zadkine, Plein 1940);
– 13:15: Aanwezig op plaats van de herdenking;
– 13:40: Herdenking;
– 14:30: Terug in Wijnhaven
– 15:00: ‘Meet en Greet’ in MOOII;
– 15:30: Dankwoord en prijsuitreiking;

regetta Rotterdam DMRC

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Bierpakket DMRC

Bierpakket DMRC

Om geld te genereren voor de Challenge 2023 van Maastricht naar Rotterdam gaat de DMRC bierpakketten verkopen. Het zijn vier bieren gebrouwen door de Stadsbroewerie Remunj / Stadsbrouwerij Roermond

Lees verder »

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.