DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Zaterdag 1 juli 2017 15:00u DMRC schrijft opnieuw geschiedenis!

Ruim 350 km roeien: voor- en met Buddys in nood. Van Den Helder naar Wilhelmshaven.

Het was zwaar, soms heel zwaar. Er zaten buddy’s bij die dit zo ontzettend nodig hadden. Er weer toe doen! Iets presteren, niet voor de krant of een Facebook berichtje, maar iets fixen voor je maten en ook een beetje voor je zelf.

Het was week vol tegenslagen, koerswijzigingen, uitdagingen, was=wordt en lees voor Kip-Konijn.

Nog nooit is er zoveel regen gevallen in een week tijd en DMRC zat er midden in. Ondanks het aanhoudende slechte weer en kapotte handen en billen hadden de sloepbemanningen de grootste lol.

Natuurlijk is er hier en daar een boze blik geweest want na zoveel uren maximale fysieke inspanning, weinig slaap, alles kletsnat en pijn in handen en kont, kan dat ook niet anders.
De boze blik maakte weer plaats voor de ferme handdruk of het opbeurende woord. Verbondenheid ten top.

Uniek is ook de manier waarop DMRC de Duitse gastvrijheid heeft beleefd. De Duitse media pikte de Challenge van alle kanten wel op. Het leefde sterker dan in NL en iedereen die DMRC zag zwaaide enthousiast. Op een van de sluizen kreeg de sloepbemanning een fles Duitse schnapps als presentje overhandigd.

Wassersportverein Aurich zette spontaan diverse kannen koffie en bood de bemanning een droog onderkomen.

Vrijwilligers kwamen op de zotste plekken een “snack” brengen. Het moreel was uitzonderlijk hoog. Hoe harder de regen, hoe harder er gezongen werd en er de meest smerige moppen voorbij kwamen.

Vandaag kwam rond 14.30u de Kaiser Wilhelmbrücke in zicht. De minuten tikten weg totdat het commando van opperstuur Jan Plug kwam: we gaan!

Hoe uniek is het dat alle vlagofficieren de Dutch Marines Rowing Challenge vanaf het fregat Lübeck salueren en dat de scheepshoorn klinkt. Dat de admiraal en de generaal de stuurmannen en de sloepbemanning een voor een, een respectvolle knik gaven….

De KW brug en de vele duizenden toeschouwers juichten en joelden… kippenvel

” Beide boorden… op riemen!”

Dit avontuur heeft een sterk helende werking voor velen. Daarom roeien wij voor buddys in nood. Mogen wij op uw hulp rekenen? Elke bijdrage is welkom.

Wij kijken ondertussen naar de wereldkaart en hebben een nieuwe Challenge op ‘t oog : Mississippi USA 2019

{loadposition facebookvideo2}

www.dmrc.nl en maak gebruik van de donatiebutton.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.