DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Ready-Set-Go! Vlissingen–Rotterdam 6, 7 & 8 september 2018

Ready-Set-Go!

Na maandenlange voorbereiding, fysieke (zee)trainingen en niet te vergeten een enorme logistieke operatie, is het dan zover! De DMRC is klaar om vanuit Vlissingen naar Rotterdam te gaan roeien. Een tocht van meer dan 150 kilometer! Dit wordt onze derde grote tocht na Rotterdam-Londen in 2015 en de challenge Den Helder-Wilhelmshaven (Duitsland) in 2017.

Ook nu roeien we voor en met buddy’s in nood van

Vlissingen – Rotterdam  6 – 7 – 8 september 2018

Wat gaan we doen?

Donderdag 6 september: van Vlissingen naar Westerschouwen (41 kilometer)

Bij zonsopkomst vertrekken we donderdag 6 september vanuit Vlissingen naar Westkapelle. De geplande aankomst aldaar is 11:30 uur. Om 12:00 uur neemt DMRC deel aan de kranslegging bij het Polderhuis (oorlogsmuseum) door burgemeesters en genodigden. Een moment van bezinning en een eerbetoon aan de amfibische landing van de geallieerden die op 1 november 1944 plaatsvond onder codenaam Infatuate II.

Volgens planning roeien we om ca 13:15 uur door naar Westerschouwen waar we rond 16:00 uur een spectaculaire strandlanding maken met vier sloepen, ter hoogte van de strandtent ‘Sand & Pepper’.  Na de landing drinken we wat om vervolgens naar onze overnachtingsplaats te rijden voor een maaltijd en waar stretchers gereed staan voor de nacht.

Vrijdag 7 september: Westerschouwen naar Blinckvliet

Voordat de vogels wakker zijn, zijn de bemanningen van de sloepen al bezig om zich voor te bereiden.  Want deze dag wordt de langste en de zwaarste! Een monstertocht van meer dan 60 kilometer. Afzien dus en alles gaat mee aan boord. We gaan buitengaats door de branding en de stroming. We hopen voor donker binnen te zijn. Daarna opfrissen, goed eten en snel onze snurkzak in!

Zaterdag 8 september: Blinckvliet naar Rotterdam

Direct na het ontbijt vertrekken we voor de laatste etappe richting Rotterdam waar we tijdens de Wereldhavendagen finishen.  Als erkend onderdeel van de Wereldhavendagen zullen we om 15:00 uur oproeien en een groet uitbrengen bij het marineschip Zr. Ms. Evertsen. Deze ligt aangemeerd ter hoogte van de Parkkade en het Mariniersdorp.

Joelen en zwaaien!

Wij zouden het geweldig vinden als je ons op de route of op een van de aan-afmeerplaatsen komt aanmoedigen, joelen en zwaaien! Via Facebook zullen we onze verwachte aankomsttijden (ETA) proberen zo nauwkeurig mogelijk kenbaar te maken. Die van onze aankomst in Rotterdam op de Wereldhavendagen is al bekend: zaterdag 8 september as 15.00u en daar eindigt onze derde grote roeitocht.

Help ons onze buddy’s te helpen

Wij vragen uw steun om (oud) mariniers, die zichtbaar maar ook niet zichtbaar gewond zijn geraakt veelal tijdens gevechts- of vredesmissies, daadwerkelijk te kunnen helpen. Wij roeien voor onze buddy’s in nood zodat zij met hun gezin, de draad weer kunnen oppakken. Een van onze doelen is geld bijelkaar roeien voor een hulphond. Samen met KNGF geleidehonden bieden wij deze (oud)mariniers de kans om hun leven weer op te pakken. Een hulphond is daarbij een geweldige ondersteuning.

Donatiebutton

Uw donatie, groot of klein, brengt ons weer een stapje dichterbij. Maak gebruik van de donatiebutton! Uw donatie is daarna ook zichtbaar op de website.
Klik hier om een online donatie te doen.

Volg ons

Volg ons op Facebook en beleef van dichtbij ons avontuur mee. Zie hoe wij van donderdag 6 september vertrek Vlissingen tot zaterdag 8 september aankomst Rotterdam met vier sloepen roeien voor & met buddy’s in nood. https://www.facebook.com/DutchMarinesRowingChallenge/

Op de routekaarten staan onze geplande routes:

Route dag 1

Route dag 1

Route dag 2

Route dag 2

Route dag 3

Route dag 3

Plan B

Mocht het zo zijn dat de weersomstandigheden ons dwingen om de route aan te passen, dan laten wij dit direct via Facebook en op onze site weten. Veiligheid gaat voor alles.

 

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.