DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Persbericht DMRC Trainingsweekend Den Oever > Kornwerderzand > Texel > Den helder > Den Oever

Den Oever – Ruim 50 oud- en actief dienende mariniers van de Dutch Marines Rowing Challenge gaan dit weekend vol aan de bak met vier sloepen op de Waddenzee. Er wordt getraind voor de nieuwe ruim 300 km lange Challenge: van Den Helder naar Wilhelmshaven (D). Er wordt geroeid voor Buddy’s In Nood.

 

Vier sloepen met volle bemanning

Vier sloepen met aan boord 36 roeiers en stuurmannen vertrekken vrijdagavond vanaf Den Oever naar Kornwerderzand. Daar wordt een pauze gehouden van circa 1,5 uur. Aansluitend gaan de sloepen naar Breezanddijk waar een compleet militair tentenkamp als bivak is ingericht door de vrijwilligers van DMRC.

Daar krijgen de roeiers en stuurmannen een lange rust tot de zaterdagochtend. Dan wordt er geroeid van Breezanddijk naar Texel. Een pittig stuk waarbij er genavigeerd moet worden door de stuurmannen en de roeiers aaneengesloten vijf of zes uur moeten roeien.

Aangekomen op Texel verblijft de DMRC op de Joost Dourleinkazerne van het Korps Mariniers. Een plek die iedere marinier in zijn loopbaan bezoekt en amfibisch wordt gevormd.

Roeien voor maten in nood

Zondagochtend vertrekt de DMRC armada van Texel naar Den Oever. Daar eindigt het trainingsweekend en hebben de roeiers en stuurmannen er zeker 15 roei-uren op zitten. Zaterdag 25 juni is de grote dag. dan vertrekt de Dutch marines Rowing Challenge vanaf de vlootdagen Den Helder via de Waddenzee naar het Duitse Wilhelmshaven. Een fysieke en mentale uitdaging van ruim 300 km roeien voor Buddy’s In Nood.

Om op deze manier geld in te zamelen om hun oude maten te kunnen helpen.

Uniek eigen hulpverleningsnetwerk

Mariniers die al dan niet missie gerelateerd in de problemen zijn gekomen kunnen rekenen op de roeiers, stuurlieden of vrijwilligers van Dutch marines Rowing Challenge. Wat hen bindt is de verworven titel ‘marinier’ en het behalen van de baret van het Korps Mariniers. DMRC heeft een uniek eigen hulpverleningsnetwerk. Oud-mariniers die hulp nodig hebben voor PTSS of omdat ze financieel of lichamelijk in de knel zijn gekomen, worden door DMRC geholpen. Om die reden roeien de mariniers voor hun maten. Want een marinier laat nooi zijn maat achter. Ook niet als de diensttijd is beëindigd.

Leave No Man Behind

Mariniers laten nooit iemand achter. Om elkaar te kunnen helpen is de DMRC in 2015 van Rotterdam naar Londen geroeid als fundraiser om geld in te zamelen voor oud-mariniers die hulp nodig hebben. Ook de nieuwe Challenge is een fundraiser om Buddy’s In Nood te kunnen helpen.

Voor veel roeiers is het het roeien op zich en weer onder de oude dienstmaten zijn, al een helend proces. Sommige DMRC-ers kampen met Post Traumatische Stress Stoorni, veelal opgelopen bij een van de vele vredes-gevechts-of hulp missies waar het Korps Mariniers de afgelopen decennia aan heeft bijgedragen. Niemand wordt achter gelaten en DMRC trekt veel mannen die het moeilijk hebben weer op het goede spoor.

Train as you fight

Aankomend weekend wordt er geroeid zoals straks ook de Challenge zal gaan plaatsvinden. Dit wordt “train as you fight”genoemd. De Challenge naar Wilhelmshaven wordt zwaarder dan de monstertocht naar Londen. De DMRC-ers moeten het doen zonder het landingsplatform van de Koninklijke Marine de ZM Johan de Witt. Daarnaast is het Waddengebied verraderlijk met stroming, zandbakken, plotselinge weersveranderingen en het getij.

Artikel bij Omrop Fryslan
http://www.omropfryslan.nl/nijs/709172-mariniers-roeie-foar-goed-doel

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.