DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Omroep Flevoland: Mariniers in actie op het IJmeer

Zo’n honderd oud-mariniers zijn zaterdag in Almere samengekomen om zich voor te bereiden op een zware roeitocht. Eind juni vindt de ‘Dutch Marines Rowing Challenge’ plaats. Een tocht tussen Den Helder en het Duitse Wilhemshaven van ruim 300 kilometer.

PTSS
De mariniers doen dit om geld in te zamelen voor collega’s met PTSS, posttraumatische-stressstoornis. Op het IJmeer bij Marina Muiderzand werden vandaag de eerste trainingskilometers afgelegd.

‘Eens een marinier, altijd een marinier’
Daarnaast was het vooral een weerzien tussen oude bekenden. De mariniers komen uit allerlei provincies en hebben elkaar vaak maanden niet gezien. Ook werd er stilgestaan bij collega’s die zijn omgekomen. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind.

De oud-mariniers benadrukken dat ze er altijd zijn voor elkaar en voor hun oud-kameraden die om dreigen te vallen helpen. Dat geldt ook voor nabestaanden van omgekomen mariniers.

Extra hulp
Volgens de mariniers is hulp voor mensen met PTSS vanuit het ministerie van Defensie niet altijd voldoende. Door geld in te zamelen willen ze hun oud-collega’s zelf helpen. Bijvoorbeeld door middel van een geleidehond.

Rotterdam-Vlissingen-London
Vorig jaar maakten de mannen ook al een lange roeitocht. Toen werd van Rotterdam via Vlissingen naar London gevaren.

Bekijk hier de de uitzending op Omroep Flevoland!

bron: http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/140675/almere-mariniers-in-actie-op-het-ijmeer

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.