DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Limburgse mariniers trainen voor monstertocht

MaastrichtDe Koninklijke Marine laat woensdag 26 februari een marinesloep te water in de haven van Maastricht. De 12-man’s sloep wordt gebruikt door een groep  oud- en nog dienende mariniers die op de Maas trainen voor de monstertocht van Rotterdam naar Londen.  Een uniek en gewaagd project van de  Dutch Marines Rowing Challenge.

“ Ruim 100 oud- en nog dienende mariniers gaan in september 2015 van Rotterdam naar London roeien. Dit doen ze omdat het Korps Mariniers 350 jaar bestaat en de tocht 350 km lang is. Het achterliggende doel is indrukwekkender: een uniek project om geld in te zamelen voor oud collega’s die, onder Nederlandse vlag, op diverse missies in het buitenland zijn geweest. Sommige onder hen zijn fysiek maar ook mentaal in de problemen gekomen en krijgen vanuit dit project  hulp. Ook familieleden van mariniers die niet meer thuis kwamen, krijgen steun en hulp van hun oude kameraden.  Wij laten niemand achter, ook niet als de missie is afgelopen”.  Aldus Ton Gebben de zegsman van de Maastrichtse DMRC roeiers.

Marine hoefde niet lang na te denken

Met het project Dutch Marines Rowing Challenge staan de ruim 100 mariniers voor een fysieke en mentale uitdaging. Iets wat bij deze bijzondere groep hoort.  Allen hebben één ding gemeen: de al decennia lang gedragen en nageleefde korpswaarden van de marinier: kracht – verbondenheid -toewijding. Er wordt al geroeid en getraind in IJmuiden, Coevorden, Muiden, Rotterdam en Venlo.  In alle gevallen zijn de roeiers te gast bij bestaande sloeproeiverenigingen.  Maastricht heeft dit niet.  Toen de Koninklijke Marine werd gevraagd om te helpen,  was het binnen een mum van tijd geregeld. De sloep wordt ter beschikking gesteld aan de trainingsgroep Zuid Limburg en zal voorlopig Maastricht als thuishaven hebben. Het laat de eeuwenlange verbondenheid van de Koninklijke Marine met het Korps Mariniers zien waarbij de Koninklijke Marine haar mariniers dit project een warm hart toe draagt.

Provincie Limburg ruim vertegenwoordigd

In Venlo roeien al circa 15 mariniers onder de vlag van de DMRC. Met de nog eens 20 roeiers uit het zuiden en midden van de provincie, is Limburg ruim vertegenwoordigd onder de ongeveer 100 sloeproeiers van de Dutch Marines Rowing Challenge. De mogelijkheid om met de marinesloep te trainen op de Maas en in de omgeving Maastricht,  is voor het project een welkome verrijking. De trainingsgroepen uit Maastricht en Venlo staan in nauw contact met elkaar en spreken regelmatig af voor gezamenlijke sessies. Ook zullen de Limburgse roeiers het  komende anderhalf jaar veelvuldig te zien zijn op diverse plaatsen op de Maas en op verschillende andere Nederlandse wateren.

Indrukwekkende documentaire

De Dutch Marines Rowing Challenge wordt tot eind 2015 intensief gevolgd  door een bekende documentairemaker.  Behalve alle voorbereidingen en de monstertocht van september 2015 , krijgt de kijker ook de persoonlijke kant  te zien van mariniers die hun persoonlijke en veelal indrukwekkende verhaal van uitzendingen en missies vertellen.

Informatie

Voor informatie over deelname, donateurschap, sponsoring of public relations kunt u contact opnemen met de organisatie via info@dmrc.nl 

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.