DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Krant Tubantia: Oud-mariniers voelen diepe verbondenheid

Terwijl de oud-mariniers zich in hun sloepen afmatten, voelen ze diepe verbondenheid. Vannacht roeien ze door om morgenochtend op tijd bij een sluis in Duitsland te zijn.

Dat schrijft Hengeloër Frank Rekers die een dagboek bijhoudt van de oversteek van Den Helder naar Wilhelmshaven. Oud-mariniers roeien de Dutch Marines Rowing Challenge voor het goede doel.

“Na de late aankomst woensdagavond in Groningen is besloten om niet direct door te roeien naar Delfzijl. Veranderingen en inspelen op de situaties is kenmerkend voor de oud-mariniers. De marinier noemt dit kip-konijn. De volgende tocht van 30 kilometer begonnen we vandaag daarom om 11.00 uur. Het was de makkelijkste dag tot nu toe. Wel werden we nat van de regen maar we hadden stroming mee en na 4 uren waren we in Delfzijl.

Vandaag heb ik op meerdere manieren een diepe verbondenheid ervaren. Als eerste dat Henk Ubels van Offshore zijn diensten en zijn werkboot, een Offshore 105 met de naam ‘Vrijheid’, aanbood om vanaf nu mee te varen en ondersteuning te geven. Deze oud-marinier van 75 meldde zich direct toen hij zag dat we door Groningen roeiden.

Als tweede stond er tijdens het roeien een oud-marinier langs het kanaal. Je herkent elkaar direct, hij salueerde waarop we als sloep de riemen omhoog deden en de stuurman terug salueerde. Een en al herkenning en respect.

Als derde bood Restaurant ’t Feithhuis – de eigenaar is een goede bekende van me – de roeiers allemaal broodjes aan. De manager, ook een oud-marinier, zegde direct een donatie toe om ons te sponsoren door een stikker met de bedrijfsnaam op een sloep. Dat zijn de pareltjes waarvoor je het doet en die maken ons heel blij.

We gaan donderdagvond om half twaalf verder en steken vannacht over naar Emden in Duitsland. In de nacht is het ergens 2 uren rusten en dan gaan we direct door want er is een sluis die we door moeten en die is gepland om 8 uur ’s ochtends”.

Klik hier voor het volledige artikel in krant Tubantia.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.