DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Generaal Jan Hut is de nieuwe beschermheer voor DMRC

Generaal Jan Hut is de nieuwe beschermheer voor DMRC

Op 3 november 2022 werd Brigade Generaal Jan Hut de nieuwe Beschermheer van roeivereniging Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC). Generaal Hut bekleedt op dit moment de functie van directeur operaties van het Commando der Zee Strijd Krachten (CZSK). Daarnaast is hij tevens commandant van het Korps Mariniers.

Generaal Hut is de derde Generaal van het Korps Mariniers op rij die de rol van Beschermheer van DMRC vervult

Het verheugt DMRC zeer dat Generaal Hut bereid is om het spreekwoordelijke stokje van zijn voorganger Kolonel Jan ten Hove over te nemen. Generaal Hut is de derde Generaal van het Korps Mariniers op rij die de rol van Beschermheer van DMRC vervult.
De rol van Beschermheer is overwegend symbolisch. Toch kan dit voor DMRC ontzettend veel betekenen. Zeker als de Beschermheer de rol van Korpscommandant heeft, zoals Generaal Hut. Want in die rol is hij staat om gesloten deuren binnen de organisatie te openen.
Roeien voor en met Buddy’s

CZSK en het Korps Mariniers zitten logischerwijs niet altijd te wachten op verenigingen zoals DMRC die een beroep doen op hun organisaties. Die zijn op zichzelf natuurlijk al druk genoeg. Toch wenst DMRC dat één a twee keer per jaar te doen om haar mooie doelstelling “Roeien voor en met Buddy’s” ook in deze moeilijke en onzekere tijden te kunnen blijven volgen. De Beschermheer kan juist op die momenten het verschil maken. En dat kan betekenen dat voor DMRC belangrijke evenementen door kunnen gaan.
DMRC en het Korps Mariniers

Sinds de oprichting van DMRC in 2015 is de band met het Korps Mariniers uitgegroeid tot een degelijke en consistente relatie. De leden van DMRC bestaan overwegend uit (oud) Mariniers en dat maakt dat die relatie voor de hand ligt. Ook bij DMRC staan de kernwaarden van het Korps Mariniers, Verbondenheid, Kracht en Toewijding, hoog in het vaandel. Niet voor niets dragen drie van de zeven sloepen een kernwaarde als naam. Ook verwijzen de namen van de vier andere sloepen naar het Korps Mariniers, te weten: Michiel de Ruiter, Zwarte Duivels, Gebroeders de Witt en de Gone but not Forgotten.

Uitreiking artefact

Het beschermheerschap werd op 3 november 2022 officieel overgenomen door Generaal Hut. Dat moment werd opgeluisterd met de uitreiking van het bijbehorende artefact. Het artefact bestaat uit een miniatuur roeisloep en een toelichting op de rol van de beschermheer. Ook de drie eerdere Beschermheren staan op het artefact vermeld:

  • 2013-2017: Brigade Generaal der Mariniers Richard Oppelaar
  • 2017-2018: Brigade Generaal der Mariniers Frank van Sprang
  • 2018-2022: Kolonel der Mariniers Jan ten Hove

Op 3 november jl. heeft brigade-generaal der mariniers Hut het beschermheerschap van de DMRC overgenomen van zijn voorganger kolonel der mariniers Ten Hove. Dit vond plaats in aanwezigheid van de Korpsadjudant Veraart, mevrouw Van der Horst (penningmeester DMRC) en kapitein der mariniers Van Leeuwen (voorzitter DMRC).

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.