DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Ter ondersteuning van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) heeft Steven Schless, 24 jaar en student aan de Erasmus Universiteit, het unieke burgerinitiatief genomen om op een wel heel bijzonder sportieve wijze geld in te zamelen voor (oud-) mariniers die lijden aan de gevolgen van een Posttraumatische-stressstoornis (PTSS).

Tijdens de FOUR EXTREME BUDDY CHALLENGES IN A ROW 2017 wordt door Steven deelgenomen aan 4 ultra zware sportwedstrijden in 1 jaar: de Rotterdam Marathon, The 14th of May Memorial Regatta Rotterdam, de Comrades (Ultra)Marathon in Zuid-Afrika en de Ironman Maastricht-Limburg.

 

Verspreid over in totaal vier dagen in de periode april – augustus 2017 zal Steven tijdens deze 4 wedstrijden 173km hardlopend, 180km fietsend, 3,8km zwemmend en 16,65km roeiend afleggen.
In totaal bijna 375km! Door 1 man!!

Op deze manier wil Steven samen met de leden van de DMRC meer aandacht vragen voor (oud-)mariniers die te maken krijgen met de gevolgen van PTSS, nadat zij fysiek en geestelijk tot het uiterste zijn gegaan in de strijd voor vrijheid in deze wereld. Door zelf fysiek tot het uiterste te gaan in deze ultra zware FOUR EXTREME BUDDY CHALLENGES IN A ROW 2017 wil Steven geld in zamelen om psychische hulp, hulp aan families en nabestaanden, en ook training van buddyhonden mogelijk te maken.

Waarom juist dit doel?

Steven: ”Elk jaar op 4 mei herdenken we alle oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Voor mijn generatie is deze vrijheid zo vanzelfsprekend dat we er niet eens bij stilstaan dat er dagelijks mensen zijn die zich vrijwillig inzetten om niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen deze vrijheid te waarborgen. Onder hen Mariniers, die vaak moeten opereren in het hoogste geweldsspectrum. Helaas komt het voor dat bij terugkomst blijkt dat ze de oorlog in hun hoofd mee terug genomen hebben. De negatieve effecten hiervan hebben niet alleen betrekking op het individu, maar ook op hun directe omgeving. Een van de voorbeelden waarmee deze groep geholpen kan worden is de buddyhond. Deze kan in zo’n situatie zo ontzettend veel betekenen en is daarmee een concreet hulpmiddel voor deze mensen om hun leven weer op orde te krijgen. Daarom zet ik mij in voor hen die zich voor ons hebben ingezet!”

ONDERSTEUN DE “FOUR EXTREME BUDDY CHALLENGES IN A ROW 2017”
Steun Steven en zijn doel: geld voor (oud-)mariniers met PTSS. Doneer gul!

pdfDownload de donatiekaart hier!

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Bierpakket DMRC

Bierpakket DMRC

Om geld te genereren voor de Challenge 2023 van Maastricht naar Rotterdam gaat de DMRC bierpakketten verkopen. Het zijn vier bieren gebrouwen door de Stadsbroewerie Remunj / Stadsbrouwerij Roermond

Lees verder »

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.