DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

“Weken van voorbereiding, overleg, bijeenkomsten, werkgroepen, budgetering, ritselen en regelen met als absolute klapper zaterdag 15 oktober 2017.

Meer dan 200 DMRC-ers met familieleden, kinderen, gasten en genodigden kwamen samen op Strandbad Duin van de Marina Muiderzand in Almere. Vanaf 10.00u konden alle bezoekers van de Kick Off Challenge 2017 meevaren in het landingsvoertuig van Keep Them Landing of met een van de snelle RHIB’s van Marieke, Frank en Vincent. Even rond 12.00u werden de leden van de organisatie wat onrustig. Het moment waar iedereen op zat te wachten.

 

De officiele aftrap van onze nieuwe Challenge. Burgemeester Franc Weerwind raakte iedereen met een geweldige toespraak. Een krachtig en powerful verhaal van een daadkrachtige burgemeester van de jongste grootste stad van Nederland. Franc Weerwind stak zijn bewondering en support niet onder stoelen of banken en DMRC, stad Almere en de burgemeester gaan elkaar zeker weer treffen op mooie momenten!

Franc Weerwind gaf daarna het woord aan brigade generaal Frank van Sprang, tevens beschermheer van DMRC. De generaal benadrukte de unieke samenstelling en het doel van DMRC, de nieuwe Challenge en de steun die DMRC krijgt van het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine. Maar dat de Challenge pittig zal worden blijkt ook uit de nautische en maritieme kennis van onze beschermheer. De aftrap kreeg gestalte toen Franc Weerwind, Frank Van Sprang samen met de voorzitter DMRC Jan van de Werken drie rook/lichtsignalen afstaken en het strand in oranje rook en fel oranje licht werd gehuld.

Daarna werd er geroeid. Met vier sloepen in het water en drie sloepen op het strand om van dichtbij te bewonderen, bekroop bij velen weer het gevoel zoals de DMRC-ers dit hadden vlak voor vertrek richting Londen. Dat leverde prachtige plaatjes op voor de fotografen en filmploegen die op de uitnodigingen waren afgekomen. La Cana, Caribian Band maakte deze bijzondere dag helemaal af als kers op de taart! Caribische klanken van een zevenmans formatie band schalde over het strand. Er werd gedanst en mooie herinneringen van verre oorden opgehaald waar de zon altijd lijkt te schijnen en de mensen de tijd en Europese stress met een korreltje zout nemen.

De Kick Off is geweest, de aftrap naar onze nieuwe Challenge is een feit. Nu gaan we actief de boer op om sponsoren en donateurs voor ons goede doel te benaderen. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken!

Bedrijven, instellingen, particulieren of organisaties kunnen ons in allerlei manieren helpen. Bedrijfsnaam op een sloep of uw bedrijfsnaam/logo op onze roeishirts?

Of gewoon een donatie omdat u “roeien voor- en met buddy’s in nood” gewoon een fantastisch initiatief vindt?

Wij zijn blij en dankbaar met elke gift, donatie, sponsering of schenking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons fundingteam: funding@dmrc.nl

Kik hier om de uitzending op Omroep Flevoland te zien

{unitegallery kickoff2017}

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.