DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Leuk artikel in Dagblad van het Noorden gemaakt door Jan Willem van Vliet en Roelof van Dalen.
“Mariniers in monstertocht langs Groningen: tussen opgeven of invalide de sloep uit.”
Een monstertocht van 350 kilometer in barre omstandigheden is zelfs mariniers bijna te gortig. De roeichallenge levert ze zware dilemma’s op. Sinds donderdag varen ze van Groningen via Delfzijl naar Duitsland.

Bert Schipperijn (45) grijpt naar z’n pakje shag en begint te draaien. Nog even roken bij de loods van de jachthaven in Groningen, voordat de volgende slijtageslag richting Delfzijl begint.

De oud-marinier is met veertig anderen onderweg in vier sloepen. Ze roeien een monstertocht van 350 kilometer van Den Helder naar de Wilhelmshaven in Duitsland. Met de Dutch Marines Rowing Challenge zamelen ze geld in voor oud-mariniers met trauma’s en nabestaanden van omgekomen collega’s.
‘Ik heb dit gewenst’

Het weer maakt de tocht bar en boos. Op zee spookte het zo, dat de route veranderd werd en de roeiers binnendoor naar Groningen moesten. Schipperijn, shaggie inmiddels op de lip: ,,Dit is zo zwaar. Zoiets heb ik bij het korps nauwelijks meegemaakt.’’ En toch. Hij geniet. ,,Ik heb dit gewenst. Dít is een challenge.’’
Lees hier het volledige artikel, klik hier.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.