DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

De Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) doneert € 15.000 aan KNGF Geleidehonden

Amstelveen – Op vrijdag 13 april heeft de voorzitter van de Dutch Marines Rowing Challenge, de heer Peter Bercx, aan de directeur van KNGF Geleidehonden, mevrouw Meta Neeleman, een cheque van €15.000,- overhandigd. De heer Bercx: “Wij zijn trots dat met deze donatie de al enkele jaren bestaande samenwerking met KNGF Geleidehonden kan worden onderstreept. Met deze donatie stelt de roeisloepvereniging DMRC, een vereniging van oud- en nog actief dienende mariniers die roeien voor en met buddy’s in nood, KNGF Geleidehonden in staat een buddyhond beschikbaar te stellen aan een oud-marinier die leidt aan een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Dat was wat de oprichters van onze vereniging voor ogen stond toen begonnen werd met sloeproeien”.

De heer Bercx vervolgt: “Het begon met een idee: roeien van Rotterdam naar Londen in een sloep. Er volgde een tweede idee: een vereniging oprichten van (oud) mariniers die sloeproeien voor en met buddy’s in nood om geld bij elkaar te roeien voor een buddyhond. De opleiding van een buddyhond kost namelijk veel geld”. Buddyhonden zorgen voor mensen die leiden aan PTSS voor rust, regelmaat en bewegingsvrijheid. Buddyhonden worden getraind om te gaan met situaties die voor hun baas moeilijk zijn. Na twee succesvolle challenges (Rotterdam – Londen in 2015 (350 km) en Den Helder – Wilhelmshaven in 2017 (350 km)) is er voldoende geld bij elkaar geroeid voor een buddyhond die is getraind door KNGF Geleidehonden.

Hoe ideeën kunnen leiden tot grootse prestaties en nieuwe uitdagingen: de leden van de DMRC roeien van 6 tot 8 september 2018 van Vlissingen naar Rotterdam (150 km) alwaar de sloepen feestelijk zullen worden onthaald tijdens de jaarlijkse Wereldhavendagen. En voor 2019 mag een bijzondere prestatie worden verwacht omdat de DMRC alweer denkt aan een grote challenge in Nederland. Een nadere aankondiging is in september te verwachten. Met deze bijzondere roei-activiteiten willen de leden van de DMRC nog meer geld voor buddyhonden bijeen roeien.

 

(foto: Mevrouw Meta Neeleman (KNGF) met Peter Bercx (links; voorzitter) en Mark Somers (rechts; (penningmeester) met hond Aksy en cheque)

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.