DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Column burgemeester: Verbondenheid, Kracht en Toewijding

Almere – Afgelopen zaterdag had ik het voorrecht om in Marina Muiderzand de Kick Off van de Dutch Marines Rowing Challenge 2017 te mogen verrichten. Met Verbondenheid, Kracht en Toewijding roeien oud en actief dienende mariniers eind juni de ruim 300 kilometer lange, mentaal en fysiek zware roeitocht van Den Helder naar Willemshaven in Duitsland.

Het Korps Mariniers is bekend bij jong en oud. Daarentegen is haar werk en inzet relatief onbekend. Dat komt deels omdat speciale operaties niet in de openbaarheid worden gebracht. Nederlandse mariniers worden ingezet bij talloze crisis- en vredesoperaties in de wereld. De crisis- en oorlogssituaties waarin mariniers opereren, laat bij een aantal van hen nadelige lichamelijke en/ of mentale sporen na.

De Dutch Marines Rowing Challenge biedt een thuiskomen, een veilige en sportieve haven voor (oud) mariniers. Elkaar helpen, voor elkaar zorgen, doorgaan met het ’buddy-systeem’, zoals dat normaal is bij de marine. Want je buddy laat je nooit in de steek!

Ik sluit me volledig aan bij de kernwaarden van het Korps Mariniers: Verbondenheid, Kracht en Toewijding. Ik zie dit ook terug in onze Almeerse samenleving. Met elkaar werken we hard aan een veilige, groene en leefbare stad. Dat gaat niet altijd vanzelf, ook daar is verbondenheid, kracht en toewijding voor nodig.

Vanuit deze gedeelde waarden vind ik het als burgemeester van Almere geweldig dat ’De Verbondenheid’, één van de sloepen waarmee in juni 2017 de oversteek wordt gemaakt, hier in de Marina van Almere ligt. Op deze manier draagt de gemeente Almere als trainingslocatie een klein beetje bij aan het succes van de Dutch Marines Rowing Challenge.

bron: https://almerevandaag.nl/column-burgemeester-verbondenheid-kracht-en-toewijding/

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.