DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

13 mei 2de Memorial Regatta Rotterdam 2017

routeregetta2017

Op ZATERDAG 13 mei 2017 was de 2e versie in successie de 14th of May Memorial Regatta Rotterdam; een ROEISLOEPENRACE over 16,65 kilometer over de Maas en binnenhavens (Wijn-, Leuve- en Waalhaven) van Rotterdam.

Ongeveer 20 sloepen -waaronder de 7 sloepen van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC)- namen deel aan deze unieke roeisloepenrace. Enkele van de DMRC- sloepen werden bemand door jongeren uit Rotterdam en omgeving. Start en finish was bij het MARINIERSMUSEUM aan de Wijnhaven 7-13

De 14th of May Memorial Regatta Rotterdam werd door de DMRC, het Korps Mariniers, de gemeente Rotterdam, het Mariniersmuseum en de Stichting Rotterdam en de Mariniers georganiseerd ter nagedachtenis aan het bombardement op de stad Rotterdam op 14 mei 1940. Niet alleen de offers van mariniers en burgerslachtoffers van het bombardement staan centraal. Ook diegenen die getroffen zijn tijdens hun actieve dienst en de nabestaanden van overleden mariniers worden met de Regatta eer bewezen.

Na de toespraak van commandant Van Ghent kazerne lt.kol J. Ten Hove volgde een indrukwekkende minuut stilte.
Een eerbetoon aan de stad Rotterdam en de slachtoffers van het bombardement van 14 mei 1940.
De roeiers houden de riem omhoog na het commando ” Riemen op…Gelijk!”
Het eerbetoon van de sloepbemanning zoals die gegeven wordt.

De route:

routeregetta2017

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Bierpakket DMRC

Bierpakket DMRC

Om geld te genereren voor de Challenge 2023 van Maastricht naar Rotterdam gaat de DMRC bierpakketten verkopen. Het zijn vier bieren gebrouwen door de Stadsbroewerie Remunj / Stadsbrouwerij Roermond

Lees verder »

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.