DMRC Dutch Marines Rowing Challenge

Op ZATERDAG 13 mei 2017 zal voor de 2e maal in successie de 14th of May Memorial Regatta Rotterdam plaatsvinden; een ROEISLOEPENRACE over 16,65 kilometer over de Maas en binnenhavens (Wijn-, Leuve- en Waalhaven) van ROTTERDAM. Naar verwachting zullen meer dan 30 sloepen aan deze unieke roeisloepenrace deelnemen. Burgemeester Aboutaleb wordt gevraagd het startschot te geven. Start en finish zijn bij het MARINIERSMUSEUM aan de Wijnhaven 7-13.

 

De 14th of May Memorial Regatta Rotterdam wordt door de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC), het Korps Mariniers, de gemeente Rotterdam, het mariniersmuseum en de Stichting Rotterdam en de Mariniers georganiseerd ter nagedachtenis aan het bombardement op de stad Rotterdam op 14 mei 1940. Niet alleen de offers van de mariniers en burger slachtoffers van het bombardement staan centraal. Ook diegenen die getroffen zijn tijdens hun actieve dienst en de nabestaanden van overleden mariniers worden met de Regatta eer bewezen.

Onder de meer dan 30 sloepen zullen ook de 7 sloepen van de Dutch Marines Rowing Challenge deelnemen. Enkele van deze sloepen zullen worden bemand door jongeren uit de stad Rotterdam. Jij kunt ook plaatsnemen in een sloep !! Een topconditie of ervaring met sloep-roeien zijn mooi meegenomen, maar absoluut niet vereist. Als jij aan deze wedstrijd mee wilt doen, dan krijg je ter voorbereiding in de maanden februari tot en met april onder leiding van oud mariniers training om de fijne kneepjes van het roeien in een roeisloep onder de knie te krijgen.

Wil je meer weten, kom dan op dinsdag 16 februari 2017 van 19.30 uur tot 21.30 uur naar de Van Ghent Kazerne, Toepad 120, 3063 NJ Rotterdam. Dan zal meer informatie worden verstrekt over de Regatta, de trainingsmomenten en het Korps Mariniers, terwijl eveneens stil zal worden gestaan bij het bombardement van Rotterdam op 14 mei 1940.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

Verbondenheid, kracht en toewijding

Bierpakket DMRC

Bierpakket DMRC

Om geld te genereren voor de Challenge 2023 van Maastricht naar Rotterdam gaat de DMRC bierpakketten verkopen. Het zijn vier bieren gebrouwen door de Stadsbroewerie Remunj / Stadsbrouwerij Roermond

Lees verder »

Super dat jij mee wil doen!

Bij de DMRC kan je op verschillende manieren mee doen. Kies hieronder op welke manier je mee wilt doen:

Mee doen als vrijwilliger?

DMRC kan niet zonder vrijwilligers. Denk aan transport, begeleiding op het water, voeding etc. In elk onderdeel van de motor DMRC is een vrijwilliger. Wil jij mee doen als vrijwilliger dan zijn wij dolblij! Meld je aan met het onderstaande formulier.

Mee doen als roeier of stuurman?

Super als je mee wilt roeien! Je kan mee roeien en je kan ook stuurman of stuurvrouw zijn. Je kan ook voor beide kiezen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Mee doen als donateur?

Met de inkomsten kunnen wij de kosten betalen van de challenges, zodat wij daarmee geld kunnen inzamelen en aandacht vragen voor een goed doel, zoals hulp bij PTSS. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief. Vul het formulier in en wij contacten u!

Mee doen als sponsor?

Fantastisch als u mee wilt doen als sponsor! Zo kunt u met uw bedrijf op 1 van de roeisloepen komen, vermeld worden op de website en op socialmedia kunt u worden genoemd. Laten wij bellen om de opties te bespreken! Vul het onderstaande formulier in i wij bellen u terug.